Σελίδες


Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κλείνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών/Βαρηκόων Αθηνών ;;;

Και ναι λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι !!
Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε με νούμερα για ποιο λόγο θα βάλει λουκέτο στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων στους Αμπελόκηπους !!! "Έχει μόνο 20 μαθητές στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό" δίνει ως απάντηση και αναφέρει πως "το κόστος μεταφοράς των μαθητών ανέρχεται σε 19.216,28 ευρώ μηνιαίως" !
Ο σύλλογος γονέων του σχολείου δεν θα το αφήσει έτσι !!! Υπερασπίζεται τα παιδιά του και διεκδικεί αυτά που πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά χωρίς καμία διάκριση !!! Ο χώρος αυτός που στεγάζει τα κωφά - βαρήκοα παιδιά αποτελείται από αξιόλογους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και αξιόλογο ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που καθιστά το σχολείο αυτό πρωτοπόρο στη σχολική κοινότητα των κωφών. Φυσικά συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια εκπαίδευσης των κωφών παιδιών είναι και τα άλλα δυο δημοτικά σχολεία κωφών στην Αργυρούπολη και στην Πεύκη.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το γεγονός πως ο χώρος αυτός στεγάζει και το πρόγραμμα του Κέντρου "Πρώιμης Παρέμβασης" που ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και που βοηθά με τις εξαιρετικές υπηρεσίες του (Ειδικό Παιδαγωγό, Δάσκαλο Αγωγής Λόγου, Ιατρών ΩΡΛ, Ακουομετρητών, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό κ.α.) τα κωφά/βαρήκοα παιδιά.
Μήπως θα τα διώξουμε και αυτά από τις εγκαταστάσεις;  
Περιμένουμε τα σχόλιά σας!
efi@anastasia

Εδώ θα βρείτε ολόκληρη την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας


2 σχόλια:

irene είπε...

Δυστυχώς, σε αυτήν τη χώρα που ζούμε την ουσιαστική κρίση την έχει υποστεί το σύστημα αξιών και ηθικής. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την ευσυνειδησία και την ανθρωπιά των ανθρώπων που μας κυβερνούν...

Antonis είπε...

Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι κλείνει διότι δεν υπάρχουν κωφοί ή βαρύκοοι; Θα μας τρελάνουν; Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά;θα πάνε σε τάξεις που θα διδάσκονται μόνο τα στοιχειώδη;