Σελίδες


Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα τα τυφλά παιδιά να μην έχουν σχολείο;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα, η επιτροπή αγώνα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ), στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαμαρτυρόμενη για τον μαρασμό στον οποίο οδηγείται το κέντρο. Ήδη από τις 16 Απριλίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται ο Σύλλογος Εργαζομένων του κέντρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το μοναδικό κρατικό κέντρο ειδικευμένο στην τυφλότητα, οδηγείται σε μαρασμό. Η χρηματοδότησή του καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία ενός μέρους του προσωπικού του, ενώ δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για τα λειτουργικά του έξοδα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

Ανδρομάχη είπε...

Είναι πολύ λυπηρό να μην έχουν τα παιδιά με τύφλωση σχολείο. Κάτι πρέπει να κάνει η πολιτεία και οι φορείς για να βρεθεί λύση.Οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες και είναι κρίμα να τα αντιμετωπίζουμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κική είπε...

Έχεις δίκιο Ανδρομάχη. Τα παιδιά δε θέλουν τη λύπησή μας αλλά ευκαρία να αναπτύξουν τις ικανότητες και δυνατότητές τους.